Twitter weert journalist na harde tweets

Het Twitter-account van Guy Adams, journalist voor het Britse dagblad The Independent, is maandagavond gesloten. Adams zelf denkt dat de ingreep te maken heeft met zijn kritiek op de Amerikaanse tv-zender NBC. De zender zond de openingsceremonie van de Olympische Spelen uit met een vertraging van drie uur, maar deed alsof het live was. Adams twitterde daarover.

In één van zijn tweets riep Adams zijn volgers op om contact op te nemen met Gary Zenkel, de man die verantwoordelijk zou zijn voor de vertraagde uitzendingen. Hierbij plaatste hij het e-mailadres van Zenkel, waarop Twitter het account van de journalist verwijderde. In een mail aan Adams liet Twitter weten dat de reden voor verwijdering het delen van privé-informatie van derden was.

In de VS groeit het verzet tegen het vertraagd uitzenden van de Spelen door NBC. De zender heeft het alleenrecht op de uitzendingen uit Londen. Omdat belangrijke wedstrijden daar ’s avonds plaatsvinden, kiest NBC er vaak voor om ze op prime time, 's avonds, uit te zenden. Door reacties op sociale media kunnen Amerikanen de wedstrijden echter wel live volgen. Met name door kritiek op Twitter neemt de druk op NBC toe om het beleid aan te passen.