Olympisch nieuws

Voor tennisser Robin Haase zitten de Spelen erop. Haase verloor gisteren eerst van de Fransman Richard Gasquet: 6-3 en 6-3. Later op de dag ging hij ook onderuit in het dubbelspel. Samen met dubbelpartner Jean-Julien Rojer verloor hij in de eerste ronde in drie sets van de Indiërs Leander Paes en Vishnu Vardhan.

Tafeltennisster Li Jiao is door naar de kwartfinales. De Nederlandse versloeg de Roemeense Elizabeta Samara met 4-2 in games. Vanmiddag zou Li Jiao de als tweede geplaatste Chinese Li Xiaoxia treffen. De Nederlandse Li Jie werd gisteren in de achtste finales uitgeschakeld door de Japanse Ai Fukuhara: 4-3.

Zwemmer Sebastiaan Verschuren is doorgedrongen tot de halve finales op de 100 meter vrij. Hij noteerde met 48,37 de derde tijd in de heats. De Amerikaan Nathan Adrian was de snelste met 48,19. De halve finales vinden vanavond plaats, morgen is de finale.

Zeilster Marit Bouwmeester staat na de eerste dag op de derde plaats in het Laser-klassement. Rutger van Schaardenburg staat in dezelfde klasse bij de mannen na twee races twintigste. Pieter-Jan Postma klom op dag twee naar de derde plaats in de Finn-klasse. Matchracers Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-De Koning wonnen van Frankrijk en Finland en staan nu gedeeld derde. Windsurfer en vlaggendrager Dorian van Rijsselberghe maakt vandaag zijn olympische debuut.

Duitsland heeft op de derde dag de eerste medaille te pakken: zilver. Degenschermster Britta Heidemann verloor in de finale van de Oekraïense Yana Shemyakina.

De Nederlandse eventingruiters zijn uitgeschakeld in het landenklassement. Oorzaak was een val van Elaine Pen van haar paard Vira in de crosscountry. Duitsland gaat na twee onderdelen aan de leiding, voor Groot-Brittannië en Zweden. Andrew Heffernan (32ste) en Tim Lips (38ste) staan nog wel in het individuele klassement

De Chinese schoonspringers Yuan Cao en Yanquan Zhang hebben goud gewonnen bij het torenspringen met een puntenaantal van 486.78. Het Mexicaanse duo Garcia Navarro-German Sanchez Sanchez werd tweede met 468.90. De Amerikanen Nick McCrory en David Boudia wonnen brons.