Nederlandse vrouwenacht als beste door naar de finale

De Nederlandse vrouwenacht heeft de herkansingsronde gewonnen en staat in de finale van de Olympische Spelen. Annemiek de Haan, Carline Bouw, Jacobine Veenhoven, Nienke Kingma, Roline Repelaer van Driel, Chantal Achterberg, Sytske de Groot, Claudia Belderbos en stuurvrouw Anne Schellekens kwamen als eerste over de finish. Het was een spannende strijd met Roemenië. Het verschil

Foto AFP / Eric Feferberg

De Nederlandse vrouwenacht heeft de herkansingsronde gewonnen en staat in de finale van de Olympische Spelen.

Annemiek de Haan, Carline Bouw, Jacobine Veenhoven, Nienke Kingma, Roline Repelaer van Driel, Chantal Achterberg, Sytske de Groot, Claudia Belderbos en stuurvrouw Anne Schellekens kwamen als eerste over de finish.

Het was een spannende strijd met Roemenië. Het verschil aan de streep was acht tienden. Zeker van een finaleplaats was Nederland al, want vier van de vijf boten plaatsten zich daarvoor.

Achter Nederland en Roemenië gingen ook Australië en Groot-Brittannië naar de finale van donderdag. Alleen Duitsland redde dat niet. Dat land eindigt daardoor automatisch als zevende en laatste op de Spelen.

    • Marije Willems