Nederlanders in Londen

Voor tennisser Robin Haase zitten de Olympische Spelen in Londen erop. Haase verloor gisteren eerst van de Fransman Richard Gasquet : 6-3 en 6-3. Later op de dag ging hij ook onderuit in het dubbelspel. Samen met dubbelpartner Jean-Julien Rojer verloor hij in de eerste ronde in drie sets van de Indiërs Leander Paes en Vishnu Vardhan.

De Holland Acht heeft zich gisteren via de herkansing geplaatst voor de finale. De roeiers strijden morgen om een medaille. De vier zonder stuurman (met Kaj Hendriks, Boaz Meylink, Ruben Knab en Mechiel Versluis) plaatste zich voor de halve finales. De Australische boot was de snelste van de dag: 5.47,06, een olympisch record. Inge Janssen en Elisabeth Hogerwerf slaagden er niet in zich direct voor de olympische finale te kwalificeren. De dubbeltwee eindigde in de series als vierde en mag vandaag herkansen.

Tafeltennisster Li Jiao is door naar de kwartfinales. De Nederlandse versloeg de Roemeense Elizabeta Samara met 4-2 in games. Vandaag treft Li de als tweede geplaatste Chinese Li Xiaoxia. Li Jie werd gisteren in de achtste finales uitgeschakeld.

Zeilster Marit Bouwmeester staat na haar eerste dag op de derde plek in het Laser-klassement. Rutger van Schaardenburg begon minder goed, hij staat in dezelfde klasse na twee races twintigste . Zeiler Pieter-Jan Postma klom op dag twee naar de derde plaats in de Finn-klasse. Het matchraceteam (Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-De Koning) won van Frankrijk en Finland en staat nu gedeeld derde.