Kijktips

None

FILM

Crash.

(Paul Haggis, 2004, VS). Even geestig als gruwelijk regiedebuut, goed voor drie Oscars, waaronder beste film, gaat over veel mensen en heeft één onderwerp: racisme, dat zich vaak net onder de oppervlakte bevindt maar zich een weg naar buiten vecht. Aziaten, latino’s, witten, zwarten, Arabieren, niemand ontkomt eraan. Het is of de inwoners van Los Angeles plotseling aan het syndroom van Tourette lijden. Goede en slechte eigenschappen zijn netjes over alle personages verdeeld. Met Matt Dillon en Sandra Bullock. RTL8, 20.30-22.45u.

FILM

Blades of Glory.

Josh Gordon, Will Speck, 2007, VS) In Blades of Glory speelt Will Ferrell de macho kunstschaatser Chazz, die tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 op de gedeelde eerste plaats eindigt met zijn nichterige rivaal Jimmy (Jon Heder). Hun onderlinge strijd loopt daarbij zo hoog op, dat ze worden gediskwalificeerd én voor het leven geschorst. De heren hebben jaren later toch een manier gevonden om zich te kwalificeren voor de volgende Spelen. Daarvoor moeten de tegenpolen wel als koppel aantreden. Veronica, 20.30–22.15u.

Serie

The Killing (Forbrydelsen).

Scandinavische misdaadserie met cultstatus, is inmiddels haar derde seizoen ingegaan in Denemarken. In het eerste seizoen, dat de KRO nu uitzendt, wordt inspecteur Sarah Lund (Sofie Gråbøl) belast met het onderzoek naar de moord en verkrachting van de negentienjarige Nanna Birk Larsen. Ze werkt hierbij samen met inspecteur Jan Meyer (Søren Malling). De KRO is nu bezig met een The Killing-marathon. Zes weken lang wordt elke werkdag een aflevering uitgezonden.Ned.2, 22.45-23.45u.