Kijken: Legobasketbal en schermende Stormtroopers bij de Spelen

Beeld: screenshot Youtube.com

Die wedstrijden van de Olympische Spelen, daar kunnen we vast iets lolligs mee doen, dacht The Guardian vast. Dat is met deze twee stopmotion-filmpjes in Legostijl goed gelukt. Met zinderend commentaar natuurlijk.

Schermende Stormtroopers

Van de tweede halve finale van het schermen bij de vrouwen tussen Britta Heidemann (Duitsland, die op de Spelen in Peking in 2008 goud won) en Shin a-Lam (Zuid-Korea) is een wel hele speciale Legoversie gemaakt. Geen doorsnee Lego-poppetjes hier, maar heuse Stormtroopers (Star Wars!), mét sferische muziek onder de dramatische afloop:

Die dramatische afloop kwam namelijk doordat Shin a-Lam aanvankelijk dacht dat ze door was naar de finale. Tot haar gruwel werd de klok terug gezet van nul naar één seconde. De stand was toen 5-5. In die ene seconde wist Heidemann haar tegenstander te verslaan. Een beroep tegen de uitslag mocht niet baten. Shin a-Lam was daarna zo verslagen dat ze uit protest een uur huilend op de piste bleef zitten.

Ook basketballers omgetoverd in Legopoppetjes

De hoogtepunten uit de basketbalwedstrijd tussen de Fransen en de Amerikanen kun je ook in de alternatieve versie terugkijken. Overigens versloegen de Amerikanen de Fransen met 98-71. En dat zag er ongeveer zo uit (let op LeBron James, wiens Legopoppetje ook z’n karakteristieke hoofdband draagt):

    • Judith Laanen