Judoka Willeboordse verliest in laatste seconde - kans op brons verkeken

China's Lili Xu (white) scores a ippon against Netherlands's Elisabeth Willeboordse (blue) during their women's -63kg judo contest quarter final match of the London 2012 Olympic Games on July 31, 2012 ExCel arena in London. AFP PHOTO / FRANCK FIFE Willeboordse verliest door een ippon. Foto AFP / Franck Fife

De Nederlandse judoka Elisabeth Willeboordse heeft in de laatste seconde verloren van de Japanse Yoshie Ueno. Daardoor ziet Willeboordse de kans op brons aan zich voorbij gaan en eindigt ze als zevende in de gewichtsklasse onder de 63 kilogram.

Precies toen de zoemer klonk verloor Willeboordse op yuko. Vol verbijstering bleef ze op de mat achter nadat Ueno als winnaar werd aangewezen.

Eerder vandaag verloor de Nederlandse van de Chinese Lili Xu. Ze verloor door een ippon, de maximale score in het judo, na een heupworp van Xu. Daarvoor bereikte Willeboordse juist op overtuigende wijze de kwartfinale.

Willeboordse tijdens haar eerdere gevechten vandaag:

    • Marije Willems