Guillaume Elmont snel uitgeschakeld

Voor Guillaume Elmont (-81 kg) zijn de Spelen snel voorbij. De oudere broer van Dex Elmont verloor vanmorgen in de eerste ronde van Alain Schmitt. Beide judoka’s maakten tot en met de extra tijd geen score, waarna de arbitrage unaniem de Fransman tot winnaar koos.

Elmont, de laatste twee jaar vaak geblesseerd, zocht niet naar excuses. „Ik ben in topvorm, maar deze jongen is gewoon goed. Ik heb de EK laten schieten en liep het risico meteen zo’n jongen tegen te komen.”

Ook bondscoach Maarten Arens berustte in de snelle uitschakeling. „Ik kan me vinden in de beslissing van de scheidsrechters en ik kan ook Guillaume niks verwijten. Hij heeft weinig wedstrijdritme en deed het goed.”

De bijna 31-jarige Elmont zal zijn loopbaan vervolgen in de gewichtsklasse tot 90 kilogram. Hij vertelde dat hij de laatste jaren veel moeite heeft gehad op het juiste wedstrijdgewicht te komen. Voor broer Dex is de overstap naar een hogere gewichtsklasse goed uitgepakt.

Guillaume Elmont: „Ik weet niet of dit mijn laatste Spelen zijn geweest, maar ik wil sowieso nog een paar jaar judoën. Ik wil nu eerst goed uitrusten en mijn lichaam laten herstellen.”

Michiel Dekker

    • Michiel Dekker