Ex-managers eisen geld van rapper Gers Pardoel

De managers die de populaire rapper Gers Pardoel tot vlak voor zijn doorbraak vorig jaar vertegenwoordigden, hebben beslag laten leggen op zijn bankrekening. Pardoel zou met hen nooit hun managementvergoeding hebben afgerekend. Het Amsterdamse managementbureau Dr. Media eist volgens De Telegraaf een voorschot van 65.000 euro en inzage in Pardoels administratie.

De rapper, bekend van hits als Ik neem je mee, is gisteren voor de rechter gedaagd door zijn voormalige managers, die hem sinds 2009 vertegenwoordigden en onder meer een platencontract regelden. Advocaat Yehudi Moszkowicz, die Dr. Media bijstaat, benadrukt in De Telegraaf dat Pardoel nog keukenverkoper was toen hij een contract sloot met het managementbureau.

De artiest zou destijds op de hielen zijn gezeten door deurwaarders. De managers zouden voor hem betalingsregelingen hebben getroffen. Omdat er niet snel genoeg aanvragen voor optredens binnenkwamen, brak de rapper vorig jaar met Dr. Media.

Volgens Gers Pardoel is er een juridisch geschil over de hoogte van het bedrag waarop de ex-managers denken aanspraak te maken. Vanmiddag geeft zijn advocaat Radboud Ribbert een verklaring uit.

De artiest laat via zijn manager weten „de uitspraak met vertrouwen tegemoet te zien”. Verder leidt het de rapper, die in de studio werkt aan nieuwe nummers, af van waar het hem echt om draait: de muziek.