Deel bewoners asbestwoningen Utrecht kan donderdag naar huis

Een deel van de bewoners van de Utrechtse asbestwoningen in Kanaleneiland kan donderdag naar huis. Foto NRC / Arjan de Jongh

Bewoners van de Marco Pololaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland kunnen vanaf donderdag weer naar huis, meldt de NOS. Morgen krijgen de bewoners informatie over de asbestmetingen in hun appartementen.

Dat hebben de gemeente Utrecht en woningcorporatie Mitros bekendgemaakt:

Twitter avatar GemeenteUtrecht Gemeente Utrecht Wolfsen: per portiek kunnen de mensen vanaf donderdag terug naar Marco Pololaan. #asbest #Kanaleneiland

Ook de huisdieren mogen terug en er gaan schoonmakers met de bewoners mee. Aanstaande donderdag praat de gemeenteraad opnieuw over de asbest in Kanaleneiland.

Gisteren begon de schoonmaak van twee portieken en een balkon aan de Marco Pololaan. Het zijn de enige schoonmaakwerkzaamheden in de flat.

Een deel van de Utrechtse wijk Kanaleneiland werd anderhalve week geleden geëvacueerd vanwege asbest. De asbest werd twee weken geleden ontdekt bij werkzaamheden in twee woningen in een flat aan de Stanleylaan. Nader onderzoek wees uit dat de asbest op daken van woningen en garageboxen terecht is gekomen.

    • Judith Laanen