Correcties en aanvullingen

De uitzondering is Ghana

In het artikel De taxi op twee wielen neemt iedereen mee (27 juli, pagina 14 en 15) stond deze passage: „Of neem Ghana. Daar werd het commerciële gebruik van brommers verboden nadat ziekenhuizen alarm hadden geslagen over het toenemende aantal verkeersongelukken.” Omdat Ghana het enige land is waar brommertaxi’s verboden zijn, had er moeten staan: „De uitzondering is Ghana.”

Het wereldwijde web

In het artikel Very British, met traditie, lef en humor (28 juli, pagina 6 en 7) staat dat Tim Berners-Lee het internet heeft bedacht. Dit is niet juist. Hij is de bedenker en grondlegger van het wereldwijde web.

NWO

In het artikel ‘We hebben weinig waardering voor ons buikgevoel’ (28 juli, LUX, pagina 6 en 7) staat dat Annemarie Mol de Spinozapremie heeft gekregen van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Dit is niet juist. Mol krijgt 2,5 miljoen euro van wetenschapsfinancier NWO.