Opinie

    • Ik

Articuleren

Op een zwoele dag in de trein van Sneek naar Stavoren, zegt de knappe middelbare man tegenover mij ineens tegen zijn duidelijk jongere vrouw-vriendin, die al een tijdje stil en dromerig uit het raam zit te kijken: „Schat, je moet wat beter articuleren.” Zij schrikt enigszins, maar reageert stoutig fluisterend: „Wat, moet ik beter uit

None

Op een zwoele dag in de trein van Sneek naar Stavoren, zegt de knappe middelbare man tegenover mij ineens tegen zijn duidelijk jongere vrouw-vriendin, die al een tijdje stil en dromerig uit het raam zit te kijken: „Schat, je moet wat beter articuleren.”

Zij schrikt enigszins, maar reageert stoutig fluisterend: „Wat, moet ik beter uit de kleren?”

Hij, serieus: „Nee, beter ar-ti-cu-le-ren.” Zij, na een kleine pauze: „Ik bedoel maar…”

Marjan Poutsma

    • Ik