Ander sportnieuws

Feyenoord in Kiev licht gehavend bij Dinamo

Rotterdam. Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan vaanvond in de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev niet beschikken over de geblesseerde nieuwelingen Mitchell te Vrede en John Goossens. Voor de herstellende Kamohelo Mokotjo en Kaj Ramsteijn komt het duel in Kiev ook te vroeg. Stefan de Vrij, die de aanvoerdersband van de naar Aston Villa vertrokken Ron Vlaar overneemt, debuteert als captain in een officiële wedstrijd. Middenvelders Harmeeth Singh, Lex Immers en Ruud Vormer spelen waarschijnlijk hun eerste officiële wedstrijd. De return is volgende week in de Kuip. Als Feyenoord wint van Dinamo Kiev, speelt het nog twee voorrondeduels voor een plaats in het hoofdtoernooi. (NRC)

FC Twente presenteert Castaignos (ex-Inter)

Rotterdam. FC Twente heeft Luc Castaignos gisteren gepresenteerd. De 19-jarige spits tekende eerder een vierjarig contract. Hij moet nog medisch worden gekeurd. Twente betaalt naar verluidt zes miljoen voor Castaignos, die overkomt van Inter. Hij vervangt Luuk de Jong die naar Mönchengladbach vertrok. (Novum)

Zidane gaat jeugdelftal trainen bij Real Madrid

Rotterdam. De voormalige Franse voetbalvedette Zinedine Zidane (40) wordt jeugdtrainer bij Real Madrid. Hij hoopt dit jaar ook zijn diploma te halen om hoofdtrainer te kunnen worden. Zidane was al technische adviseur bij Real Madrid. (NRC)