Weer

Er komt weer een zomerse dag aan. Woensdag lopen de temperaturen op veel plekken op naar 25 graden of meer.

De warmere lucht wordt van boven Frankrijk richting ons land gestuwd. Dat gebeurt met een naar het zuidwesten draaiende bovenstroming aan de voorzijde van een depressie bij Ierland. Tegelijkertijd komt langs de andere zijde van het lagedrukgebied juist weer koelere lucht van boven noordelijke gedeelten van de oceaan met een omweg op ons af. Vanaf donderdag is het dan ook direct weer iets minder warm.

Beide overgangen, eerst naar hogere en dan weer naar lagere temperaturen, gaan gepaard met het passeren van een front. Morgen trekt een warmtefront van zuidwest naar noordoost. In de noordelijke provincies schijnt in de ochtend nog de zon, het langst in Groningen. Van boven Limburg, Brabant, Zeeland en Zuid-Holland rukt de dikkere bewolking echter op, met ook een enkele spat regen. De tijdelijke en lichte neerslag is daarmee in de ochtend vooral voor het zuiden en westen van het land bestemd en in de middag juist voor het noorden en oosten. Het wordt 17 tot 19 graden bij een zwakke tot matige wind.

Woensdag wordt het 23 tot 28 graden. De dag wordt afgesloten met regenbuien.