Schietpartij in gevangenis op Curaçao - een dode

Curacao, 21-05-2001, Koraal specht gevangenis, Bon Futuro prison. De buitenmuur en hekken van de Koraal Specht gevangenis. Deze zijn vergeven van het prikkeldraad, dit om toekomstige ontsnappingen te voorkomen, barakken Foto: Jiri Buller/Hollandse Hoogte
Curacao, 21-05-2001, Koraal specht gevangenis, Bon Futuro prison. De buitenmuur en hekken van de Koraal Specht gevangenis. Deze zijn vergeven van het prikkeldraad, dit om toekomstige ontsnappingen te voorkomen, barakken Foto: Jiri Buller/Hollandse Hoogte

In een gevangenis op Curaçao is vandaag een gedetineerde doodgeschoten door een medegevangene. Het slachtoffer is een 40-jarige man die een celstraf van 38 jaar uitzat voor een overval en een moord.

Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten tegenover persbureau Novum. Een verdachte is aangehouden.Justitie kreeg de melding van de schietpartij rond 10.45 uur lokale tijd binnen. Wat de toedracht is en hoe de dader aan het vuurwapen kwam wordt onderzocht.

Het slachtoffer zat al sinds 2000 vast voor een overval. Tijdens zijn detentie vermoordde hij enkele jaren later een medegevangene, waarna zijn straf werd verhoogd. De schietpartij vond plaats in de voormalige Bon Futuro-gevangenis, waar twee jaar geleden nog de noodtoestand werd afgekondigd nadat bij een controle telefoons, wapens, gereedschappen en drugs waren gevonden.

    • Hans Klis