Romney zegt mogelijke preventieve aanval van Israël op Iran te steunen

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney zou een preventieve aanval van Israël op het Iraanse atoomprogramma steunen. Dat heeft Romneys adviseur voor buitenlands beleid Dan Senor gisteren gezegd. Romney is gisteren aangekomen in Israël, waar hij geld hoopt in te zamelen voor zijn verkiezingscampagne. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei op één lijn te zitten met Romney.

Het Israëlische dagblad Ha’aretz meldde gisteren dat de belangrijkste veiligheidsadviseur van de Amerikaanse regering, Tom Donilon, Israël heeft ingelicht over plannen voor een aanval op Iran. Washington zou militaire middelen inzetten als sancties Iran niet afhouden van het ontwikkelen van een atoomprogramma.

Volgens een bron bij de Israëlische regering zijn er geen plannen om Iran aan te vallen. De regering in Washington wilde niet op de berichtgeving van Ha’aretz reageren. AP