Oud-PVV Kamerlid Van Bemmel gaat boek schrijven

Jhim van Bemmel/ Foto NRC / Peter Hilz

Jhim van Bemmel, oud-Kamerlid voor de PVV, is van plan een boek te gaan schrijven over de interne gang van zaken bij de partij. Dat meldt De Telegraaf. Van Bemmel, die recentelijk de PVV vaarwel zei, verwacht dat het boek vlak na de verkiezingen in september of oktober zal uitkomen.

Aan de Telegraaf meldde Van Bemmel vooral tot doel te hebben te schrijven over hoe de interne gang van zaken bij de PVV bij hem ‘binnen is gekomen’.

Van Bemmel wil in zijn boek uitleggen waarom partijleider Geert Wilders zich terugtrok uit het Catshuisoverleg. Ook wil Van Bemmel verduidelijken hoe Wilders zijn kandidaten selecteert. In zijn zelfreflectieve boek komen, zo zei Van Bemmel tegen De Telegraaf, ‘mooie anekdotes’.

Een uitgever heeft Van Bemmel nog niet. Maar hij verwacht dat die zich snel zal aandienen.