Opinie

    • Ik

Le Roy

Mijn kennismaking met landschapsarchitect Louis le Roy begin jaren 60 was bizar. Le Roy was invallend tekenleraar aan het J.H. Tromp Meesters Lyceum. Hij stapte het klaslokaal binnen, liep naar het bord en schreef: Le Roy c’est moi. Vervolgens dwong hij de klas enkele minuten daarnaar te kijken. Na afloop van de les kwamen buiten

None

Mijn kennismaking met landschapsarchitect Louis le Roy begin jaren 60 was bizar. Le Roy was invallend tekenleraar aan het J.H. Tromp Meesters Lyceum. Hij stapte het klaslokaal binnen, liep naar het bord en schreef: Le Roy c’est moi. Vervolgens dwong hij de klas enkele minuten daarnaar te kijken. Na afloop van de les kwamen buiten de tongen los. Ik merkte op: „Wat een sproetenkop”, waarna ik naar boven keek en Le Roy uit het raam zag hangen. In de volgende les zat ik met knikkende knieën. Le Roy kwam binnen en zei: „Sommigen noemen mij een sproetenkop; ze hebben gelijk.” Hij was daarna mijn ideale tekenleraar.

Leen Hoffman

    • Ik