Kortkolom binnenland

Vliegtuig KLM terug na ‘verdachte’ vondst

Amsterdam. Een Fokker 70 van KLM is vanochtend teruggekeerd naar Schiphol nadat de bemanning ‘iets verdachts’ had gevonden. Het vliegtuig is doorzocht met speurhonden, maar die hebben volgens een woordvoerder van de marechaussee niets aangetroffen. Het vliegtuig was op weg naar Leeds in Engeland en is na de vondst teruggevlogen en op een aparte locatie neergezet. De tachtig passagiers zijn van boord gehaald en opgevangen. Rond half twaalf mochten ze hun weg vervolgen. Ook het vliegtuig werd vrijgegeven.(Novum)

Tweeling gewond door blikseminslag

Stolwijk. Twee jongens van 8 jaar zijn vanochtend lichtgewond geraakt door een blikseminslag in de buurt van hun tent op een boerencamping in Stolwijk. De bliksemschicht raakte rond 04.30 uur een elektriciteitskastje, waardoor een koperkabel uit de grond omhoog schoot en uit elkaar knapte. Enkele koperdeeltjes schoten door de tent. Een jongen werd in zijn hoofd geraakt en de ander in zijn rug. De jongen die in zijn rug werd geraakt, liep rond 08.00 uur volgens een politiewoordvoerder al weer rond. „Bij de ander zijn ze nog bezig de koperdeeltjes uit zijn hoofd te halen.” (Novum)

Tieners mishandelen man om straatvoetbal

Elst. Drie tieners zijn zaterdag aangehouden in Elst omdat ze een 36-jarige man in elkaar hadden geslagen die met zijn kinderen op straat aan het voetballen was. De bal was daarbij tegen hun auto aan gekomen. Er ontstond een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de drie tieners, twee mannen van 18 jaar en een jongen van 17 jaar. Door een duw van een van hen viel de man op de grond, waarna de drie tieners hem sloegen. De man moest met neusletsel naar het ziekenhuis. (Novum)

Schoonmaak asbest in Utrecht begonnen

Utrecht. De schoonmaak van twee portieken en een balkon aan de Marco Pololaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is vanochtend begonnen. Het is de bedoeling dat de bewoners van de flat eind deze week terug kunnen. De geëvacueerde bewoners van de Stanleylaan, waar ook asbest is aangetroffen, kunnen nog niet terug, omdat nog onduidelijk is in welke mate hun flat is vervuild. (Novum)