Kijktips

Film

The Last Legion.

(Doug Lefler, 2007, GB/I/F/TUN). Avonturenfilm speelt driftig leentjebuur bij de Lord of the Rings. Ook hier gaat een bont gezelschap op pad voor een ogenschijnlijk hopeloze veldslag en de goede zaak. En passant worden de nadagen van het West-Romeinse Rijk en de Arthurlegende aan elkaar gekoppeld, wanneer de spil van al die gebeurtenissen, de 12-jarige laatste Romeinse keizer Romulus Augustus, in Groot-Brittannië belandt. RTL 7, 22.45-00.45u.

Mission Impossible.

(Brian de Palma, 1996, VS). Actie- en spionagethriller, gebaseerd op de tv-serie van eind jaren zestig. De film heeft met de serie weinig gemeen, al was het maar omdat vrijwel alle leden van de spionagegroep al in de opening sneuvelen. Waarna Tom Cruise alleen moet zien uit te vinden wie de groep verraden heeft. De Palma laat vorm voor plot gaan, wat wel veel spannende situaties oplevert: het al of niet op de grond vallen van een zweetdruppel is nog nooit zo enerverend geweest. De film kreeg drie vervolgen. SBS 6, 20.30-22.45u.

Informatief

Kijken in de ziel: Artsen.

Na de series over psychiaters (bekroond met de Zilveren Nipkowschijf), voetbaltrainers, advocaten en politici een nieuwe serie van Kijken in de ziel, waarin Coen Verbraak praat met artsen. Wat zijn de dilemma's waar een arts mee te maken krijgt? Tal van medici komen aan het woord, over hun vak én over zichzelf. Ned.2, 21.15-22.00u.

Prince: A Purple Reign.

Portret van popartiest Prince. Op z’n 17e legde hij al de fundamenten voor een zeer succesvolle carrière als zanger, songwriter en producent. De documentaire legt de nadruk op de periode waarin hij Purple Rain maakte (1984) en steunt op veel gesprekken met mensen uit zijn omgeving: de notoir teruggetrokken zanger zelf komt niet aan het woord. BBC 2, 00.30-01.30u.