Juli was koel, somber, nat

Aan het einde van juli zijn in De Bilt nog altijd geen tropische temperaturen gemeten. Normaal gesproken wordt de eerste tropische dag (meer dan 30 graden) vaak al in juni gemeten. Volgens Weeronline vielen in juli niet alleen de temperaturen tegen, maar was het weer over het algemeen koel, somber en nat. De gemiddelde temperatuur bleef deze maand steken op 17,3 graden. Normaal voor de tijd van het jaar is 17,9 graden.

Zomers warm werd het pas in de voorlaatste week van juli. Tussen 23 en 27 juli was het gemiddeld tussen de 25 en 29 graden. Lokaal werden toen overigens wel tropische temperaturen gemeten. In het zuidoosten en oosten van het land steeg het kwik tot boven de 30 graden.

Vooral in de periode van 8 tot en met 21 juli was het slecht gesteld met de temperatuur. Door een noordwestelijke stroming werd het in De Bilt in die periode slechts één keer warmer dan 20 graden. Ook was de afgelopen maand natter dan gemiddeld. Met 110 millimeter neerslag viel er flink meer dan het gemiddelde van 73 millimeter. (Novum)