Jonge tweeling gewond door bizarre blikseminslag in Stolwijk

Twee jongens van acht jaar zijn vanochtend vroeg lichtgewond geraakt door een blikseminslag in de buurt van hun tent in Stolwijk. Het ongeluk van de twee jongens, een tweeling, vond plaats op de boerencamping waar ze met hun ouders verbleven.

De bliksemschicht, onderdeel van een zware regen- en onweersbui die vannacht over Stolwijk trok, raakte rond half vijf een elektriciteitskastje, waardoor een koperkabel uit de grond omhoog schoot en uit elkaar knapte. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. Enkele koperdeeltjes schoten door de tent. Een jongen werd in zijn hoofd geraakt en de ander in zijn rug.

‘Verwondingen vallen mee, maar schrik zat er goed in’

De jongens werden na het ongeluk volgens de NOS naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De jongen die in zijn rug werd geraakt liep rond acht uur volgens een politiewoordvoerder inmiddels al weer rond, meldt persbureau Novum vanochtend. De woordvoerder:

“Bij de ander zijn ze nog bezig de koperdeeltjes uit zijn hoofd te halen. De verwondingen lijken mee te vallen, maar de schrik zal er wel goed in hebben gezeten.”