Hockeyers winnen openingsduel tegen India

De Nederlandse hockeymannen zijn de Olympische Spelen in Londen begonnen met een zege. De ploeg van bondscoach Paul van Ass versloeg India met 3-2. Mink van der Weerden tekende achttien minuten voor tijd voor de winnende treffer, nadat Oranje in de tweede helft een 2-0 voorsprong had weggegeven.

Halverwege de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Nederland leidde comfortabel met 2-0 en speelde een prima wedstrijd. Robert van der Horst opende de score na een prachtige solo en dito afronding. Roderick Weusthof benutte even later enigszins gelukkig een strafcorner.

In de tweede helft kwam India, dat de eerste helft ook al goed tegenstand bood, sterk terug. Tussen de 45e en 48e minuut werd de stand gelijkgetrokken.
Vier minuten later stelde Oranje alweer orde op zaken. Van der Weerden roste een strafcorner hard in de touwen. In een enerverende en spannende slotfase werd vervolgens niet meer gescoord, ondanks kansen aan beide kanten.

Woensdagochtend speelt Nederland zijn tweede groepsduel. België is dan de tegenstander.

    • Lex Boon