Brand in trein India eist levens van 47 reizigers

De Indiase spoorwegen werden vanochtend ook getroffen door stroomuitval in het noorden van het land waardoor zeker 300 miljoen mensen zonder elektriciteit zitten. Foto AP / Altaf Qadri

Bij een brand in een treinwagon in India zijn zeker 47 mensen omgekomen. De reizigers werden het slachtoffer van vermoedelijk kortsluiting. 28 passagiers zijn met brandwonden opgenomen in ziekenhuizen.

De brand werd opgemerkt nadat de nachttrein vanochtend vroeg een station voorbijreed en ontstond rond ongeveer vier uur in de ochtend toen veel passagiers sliepen. Nadat de trein van New Delhi naar Chennai tot stilstand kwam werd de brandende wagon ontkoppeld om te voorkomen dat andere treinstellen ook vlam zouden vatten, meldt AP.

Volgens het persbureau vonden de 47 mensen de dood nabij Nellore, een dorp dat 500 kilometer van Hyderabad ligt. Dat is de hoofdstad van de staat Andrha Pradesh.

http://youtu.be/riUYm7o81Wg


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers