Ander sportnieuws

Hartafwijking ontdekt bij voetballer Maduro

Rotterdam. Bij voetballer Hedwiges Maduro is een aangeboren hartafwijking geconstateerd. Dat meldde zijn werkgever Sevilla gisteren. De Spaanse club stuitte op de afwijking tijdens een medisch onderzoek. De komende tijd wordt de 27-jarige middenvelder onderworpen aan extra testen om de ernst te bepalen. Het is niet bekend of Maduro moet vrezen voor het einde van zijn carrière. Maduro verruilde Valencia onlangs voor Sevilla. Opvallend genoeg werd zijn afwijking niet geconstateerd bij de medische keuring. Sevilla is extra alert op hartproblemen van zijn spelers, nadat Antonio Puerta in 2007 op het veld was overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De club heeft aangekondigd een persconferentie te beleggen als er meer informatie over de situatie van Maduro bekend is. (Novum)

Brit Hamilton wint GP Hongarije, Alonso 5de

Rotterdam. Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft gisteren de Grand Prix van Hongarije gewonnen. De Engelsman van McLaren, die van poleposition vertrokken was, hield op de Hungaroring Lotus-coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean achter zich. Het is Hamiltons tweede seizoenszege, nadat hij begin juni al in Canada de sterkste was. In de laatste rondes deed Räikkönen nog een ultieme inspanning om Hamilton te passeren, maar de wereldkampioen van 2008 gaf geen krimp. Hamilton won voor de derde keer in zijn carrière in Hongarije. In 2007 en 2009 was hij ook de snelste op de Hungaroring. Regerend kampioen Sebastian Vettel finishte als vierde, gevolgd door Fernando Alonso. De Spanjaard van Ferrari blijft wel leider in het WK-klassement. (Novum)

Bondscoach Van Gaal: geen grote wijzigingen

Rotterdam. Bondscoach Louis van Gaal zal woensdag bijna dezelfde selectie van het Nederlands elftal bekendmaken als zijn voorganger Bert van Marwijk op het EK. „De bondscoach moet in mijn ogen de beste spelers van Nederland selecteren. Dat heeft Bert van Marwijk ook gedaan”, zei hij tegen RTV Rijnmond. Woensdag 15 augustus speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen België. (NRC)