Zwemster Van Rouwendaal niet, Verschuren wel naar halve finale

Sharon van Rouwendaal is er op de Olympische Spelen niet in geslaagd de halve finale van de 100 meter rugslag te bereiken. Sebastiaan Verschuren gaat wel door. Van Rouwendaal werd in haar serie laatste in 1.00,61 minuten en noteerde daarmee de twintigste eindtijd. Voor een plek in de halve eindstrijd was een plaats bij de

Sharon van Rouwendaal is er op de Olympische Spelen niet in geslaagd de halve finale van de 100 meter rugslag te bereiken. Sebastiaan Verschuren gaat wel door.

Van Rouwendaal werd in haar serie laatste in 1.00,61 minuten en noteerde daarmee de twintigste eindtijd. Voor een plek in de halve eindstrijd was een plaats bij de beste zestien nodig.

In de serie van Van Rouwendaal maakte Emily Seebohm indruk. De Australische klokte met 58,23 een olympisch record. Ze bleef daarmee elf honderdsten verwijderd van het wereldrecord.

Op de 200 meter vrije slag was er wisselend succes voor de Nederlandse mannen. Sebastiaan Verschuren plaatste zich voor de halve eindstrijd. Hij werd met 1.47,31 vierde in zijn serie en noteerde de elfde tijd van het hele veld.

Dion Dreesens redde het niet. De 19-jarige Limburger tikte in zijn serie na 150 meter nog als eerste aan, maar stortte in het laatste deel volledig in. Dreesens eindigde in 1.49,00 als laatste in zijn serie en bleef ver verwijderd van een plek in de halve finale. De Chinees Yang Sun ging als tijdsnelste door: 1.46,24.

    • Marije Willems