Overstroming treft Limburgse dorpen

Screenshot YouTube / Mediafotografie

De Zuid-Limburgse dorpen Slenaken en Gulpen zijn vannacht deels onder water komen te staan doordat het riviertje de Gulp overstroomde. In Slenaken liepen onder meer de benedenverdiepingen van twee hotels onder water en raakten enkele auto’s beschadigd, meldt de brandweer aan persbureau Novum. In Gulpen kwam een loods onder water te staan.

Door hevige regenval in België kreeg het riviertje te veel water te verwerken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De omwonenden die verder stroomafwaarts wonen worden gewaarschuwd.

De NOS meldt dat een onbekend aantal schapen is verdronken. Volgens het Limburgs Dagblad kwamen in Slenaken ook vakantiewoningen en een appartementencomplex onder water te staan. Op sommige plekken kwam het water tot ruim een meter hoog te staan (foto’s).

Het riviertje ontspringt in België en komt bij Slenaken in het uiterste zuiden van de provincie het land binnen.


Grotere kaart weergeven

    • Marije Willems