Organisatie Spelen onderzoekt lege stoelen

De organisatoren van de Olympische Spelen in Londen stellen een onderzoek in naar de lege stoelen op de tribunes van de olympische stadions. De eerste dag van de Spelen werd zaterdag gekenmerkt door lege plekken op de tribunes, waaronder in het Aquatics Centre, waar de zwemwedstrijden worden afgewerkt. “Zeer teleurstellend”, noemde de Britse minister van

Seats in the media area remain empty at the All England Lawn Tennis Club during the women's singles match between Denmark's Caroline Wozniacki and Great Britain's Anne Keothavong at the London 2012 Olympics Games July 28, 2012. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: OLYMPICS SPORT TENNIS) Lege plaatsen bij de tenniswedstrijd tussen de Deense Caroline Wozniacki en de Britse Anne Keothavong gisteren. Foto Reuters / Stefan Wermuth

De organisatoren van de Olympische Spelen in Londen stellen een onderzoek in naar de lege stoelen op de tribunes van de olympische stadions. De eerste dag van de Spelen werd zaterdag gekenmerkt door lege plekken op de tribunes, waaronder in het Aquatics Centre, waar de zwemwedstrijden worden afgewerkt.

“Zeer teleurstellend”, noemde de Britse minister van cultuur en sport Jeremy Hunt de lege stoelen. De stadions moeten vol zitten, omdat dat ten goede komt van de sfeer, de atleten en de toeschouwers, zei hij. Volgens de ministers waren de lege stoelen toebedeeld aan sponsors, die vervolgens niet op kwamen dagen.

Het organiserend comité van de Spelen liet weten na te gaan ‘wie er op de stoelen zouden hebben moeten zitten en waarom ze niet aanwezig waren’.

    • Marije Willems