Militairen en scholieren gaan lege plekken op tribunes vullen tijdens Spelen

Militairen mogen de lege plekken op de olympische tribunes opvullen. Foto Reuters / Mike Blake

De lege plekken in olympische stadions zullen worden gevuld door militairen en scholieren toegangskaarten te geven voor zitplaatsen die door de oorspronkelijke kaarthouders, vaak sponsors, niet worden bezet. Dat heeft de organisatie van de Olympische Spelen in Londen vandaag gezegd.

Op de eerste dag van de Spelen zaterdag werd veel kritiek geleverd op de vele lege stoelen in de stadions, waaronder in het Aquatics Centre, waar de zwemwedstrijden worden afgewerkt. Niet zelden kwamen officials of sponsors niet opdagen, terwijl zij kaarten hadden voor de beste plekken.

“Zeer teleurstellend”, noemde de Britse minister van cultuur en sport Jeremy Hunt de lege stoelen al. De stadions moeten vol zitten, omdat dat ten goede komt van de sfeer, de atleten en de toeschouwers, zei hij.

Directeur van de organisatie Sebastian Coe wilde de schuld niet bij sponsors leggen, maar zei dat officials soms te druk waren om de wedstrijden bij te wonen. Door de lege stoelen nu beschikbaar te stellen aan militairen en scholieren hoopt hij de kritiek weg te nemen.

    • Niels Posthumus