Formule 1-coureur Hamilton boekt tweede seizoenszege in Hongarije

Lewis Hamilton (voor) tijdens de Grand Prix van Hongarije vandaag. Foto AP / Szilard Koszticsak

Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft vandaag de Grand Prix van Hongarije gewonnen. De Engelsman van McLaren, die van poleposition vertrokken was, hield op de Hungaroring Lotus-coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean achter zich.

Het is Hamiltons tweede seizoenszege, nadat hij begin juni al in Canada de sterkste was.

In de laatste rondes deed Räikkönen nog een ultieme inspanning om Hamilton te passeren, maar de wereldkampioen van 2008 gaf geen krimp. Hamilton won zodoende voor de derde keer in zijn carrière in Hongarije. In 2007 en 2009 vertrok hij ook al met de zege van de Hungaroring.

Regerend kampioen Sebastian Vettel finishte als vierde, gevolgd door Fernando Alonso. De Spanjaard van Ferrari blijft wel leider in het WK-klasssement.

    • Niels Posthumus