Beachvolleyballers Nummerdor en Schuil openen met moeizame zege

during a beach volleyball match at the 2012 Summer Olympics, Sunday, July 29, 2012, in London. (AP Photo/Dave Martin)
during a beach volleyball match at the 2012 Summer Olympics, Sunday, July 29, 2012, in London. (AP Photo/Dave Martin) Reinder Nummerdor tijdens zijn beachvolleybalwedstrijd. Hij en Richard Schuil zakten ver weg, maar wonnen uiteindelijk toch. Foto AP / Dave Martin

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn het olympisch beachvolleybaltoernooi begonnen met een moeizame zege. De Nederlandse routiniers zakten vandaag tegen de Venezolanen Igor Hernandez Colina en Jesus Villafane Marquin in de tweede set ver weg, maar waren in het beslissende derde bedrijf weer op tijd bij de les: 21-18, 17-21, 15-10.

Dinsdag speelt het duo zijn tweede groepswedstrijd tegen de Duitsers Jonathan Erdmann en Kay Matysik.

Aanvankelijk leken Nummerdor en Schuil op weg naar een zorgeloze zege. Na winst in de eerste set zakten de Nederlanders opeens weg naar een bedenkelijk niveau. Hernandez en Villafane kregen zowaar geloof in een goed resultaat en begonnen steeds beter te spelen. Halverwege het tweede bedrijf liepen de Zuid-Amerikanen van 8-9 uit naar 8-13 en die marge werd in het vervolg van de set niet meer weggegeven.

Schuil en Nummerdor liepen zichtbaar gefrustreerd over het veld, maar de knop werd op tijd weer omgezet. Het geroutineerde duo haalde in de derde set weer een acceptabel niveau, wat hun uiteindelijk de zege bezorgde. De derde set werd met vijf punten verschil gewonnen.

    • Niels Posthumus