‘Alles kan de container in’ - schoonmaken na overstroming Limburg

Medewerkers van restaurant De Boswachter proberen hun ondergelopen keuken weer schoon te krijgen. Foto Screenshot NOS

Schoonmaken, schoonmaken en nog eens schoonmaken. Er zit niets anders op voor de eigenaren van restaurant ‘De Boswachter’ in het Limburgse Slenaken. Hun keuken kwam onder water te staan na de zogenaamde flashflood vannacht.

Zo’n vloedgolf is voor Nederland een zeldzaam verschijnsel waarbij het water net zo snel weer verdwijnt als het is opgekomen. Door zeer hevige regenval in België kwam in korte tijd heel veel water in het riviertje de Gulp terecht. Die trad daardoor buiten zijn oevers. Zodra het teveel aan water door de straten en langs andere wegen is afgevoerd, is zo’n overstroming echter direct ook weer voorbij.

Tegen een flashflood is weinig te doen. Bij de overstroming vielen geen gewonden.

Schoonmaken in Slenaken na de overstroming:

Een vloedgolf overspoelde onder meer hotel in Slenaken:

    • Niels Posthumus