Weer koeler

Na een periode van vijf dagen met zomerse en lokaal tropische temperaturen bevinden we ons vanaf vandaag weer in koele lucht. De temperaturen komen vanmiddag niet hoger dan 18 tot 22 graden. Na het wegtrekken van de laatste buien in de ochtend klaart het vanmiddag in het westen van het land op en ziet het er ondanks de lagere temperaturen best aardig uit. Wel waait er een stevige noordenbries.

Vanavond klaart het ook in het oosten van het land op. Vannacht neemt de bewolking in het oosten weer toe en kan er lokaal wat regen vallen. De wolken trekken richting Duitsland, waarna de zon overal weer tevoorschijn komt. Uit stapelwolken kan lokaal een bui vallen, vooral in het noorden van het land. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 19 à 20 graden.

Maandagnacht en -ochtend vallen vooral in het westen buien, mogelijk met onweer. In de middag kan er in het oosten van het land een bui vallen en klaart het in het westen op. Met maxima van 17 of 18 graden en een stevige zuidwestenwind is het fris.

Dinsdag wordt warmere lucht aangevoerd met veel bewolking, wat regen, en temperaturen oplopend tot 20 graden. Woensdag klaart het in de warme lucht op en wordt het in het zuiden toch weer even zomers warm met 25 graden.