Vijf keer eten rond het Olympisch Park

Wat restauranttips voor wie naar Londen gaat. In het Olympisch Park zit een aantal eettentjes, en in grote winkelcentrum naast het park een aantal Britse ketens – waaronder de prima Jamie’s Italian van Jamie Oliver en Wahaca van Masterchef-winnaar Thomasina Miers. Maar voor diegenen die zich wat verder buiten het park willen wagen, hier vijf

Wat restauranttips voor wie naar Londen gaat. In het Olympisch Park zit een aantal eettentjes, en in grote winkelcentrum naast het park een aantal Britse ketens - waaronder de prima Jamie’s Italian van Jamie Oliver en Wahaca van Masterchef-winnaar Thomasina Miers. Maar voor diegenen die zich wat verder buiten het park willen wagen, hier vijf tips:

1. Victoria Pavilion, Victoria Park (ten westen van Olympisch Park)
Ideaal voor ontbijt en lunch, zeker als het een beetje lekker weer is. Dan zit je aan grote picknicktafels aan een vijver. De kok van het paviljoen maakt, met voornamelijk biologische en lokale ingrediënten, forse Engelse ontbijten en stevige burgers en salades. Ook de cake en zelfgemaakte limonades zijn aanraders.

Rondom het park ligt een aantal pubs, waaronder Royal Inn on the Park.

2. Forman’s & Sons, Hackney Wick (ten westen van het Olympisch Park)
Deze zalmrokerij stond eerst op de plek waar nu het stadion staat, en heeft van de ‘oprotpremie’ een mooi nieuw gebouw met restaurant gebouwd met uitzicht op het park. Het zal er tijdens de Spelen vol zijn (en het is niet goedkoop), maar de gerookte zalm - die ook aan het chique warenhuis Fortnum & Mason wordt geleverd - is de moeite waard. Tijdens de Spelen wordt ook het braakliggende terrein naast de rokerij gebruikt als pop-up restaurant en beachclub.

Aan de andere kant van de rokerij ligt het uitstekende Counter Café, dat goede vegetarische ontbijten serveert, en een ideale plek is voor krantje, koffie, laptop.

3. Caribbean Scene, Raffles Square tegenover het theater (ten oosten van het Olympisch Park
Caraïbisch familierestaurant. Buffet is onder gasten het populairst en bevat stoofpotten van geit en lam, ossenstaart die van zijn bot viel na een aanraking met een vork, jerk chicken, bakbanaan, okra, macaroni pie. Niet geschikt voor kleine eters of vegetariërs. De rumcocktails zijn ook de moeite waard.

4. Prince Edward VII, Stratford High Street
Negentiende eeuwse pub waar het meer om drinken dan om eten gaat. Op de tap Britse bieren als Bombardier en Wychwood Hobgoblin, en verschillende ciders. Maar het eten, in de categorie pubgrub, is prima: burgers, fish and chips, ravioli.

5. Marjorie’s, Stratford High Street (ten oosten van het Olympisch Park)
Stalletje op de markt in Stratford met Jamaïcaanse pasteitjes, curried goat en ander Caraïbisch straateten. Wordt door veel buurtbewoners geroemd vanwege het eten. Niet op maandag, en je moet een bankje (bij de kerk) vinden om je eten op te eten.

En: in het stadhuis van Stratford wordt tijdens de Spelen de wereld rond gegeten. Voor Global Feast zijn koks uit verschillende landen en regio’s gevraagd om te koken, de meeste van hen hebben een eigen eetclub. Deze wereldeetclub begint met de West-Afrikaanse keuken en eindigt op 13 augustus in Brazilië.

    • Titia Ketelaar