Uitgelicht zondag

None

Film

Grease. (Randal Kleiser, 1978, VS). Sandy (Olivia Newton-John) en Danny (John Travolta) worden in hun vakantie smoorverliefd op elkaar. Na de zomer blijken ze op dezelfde highschool te zitten. Danny blijkt echter een Greaser, terwijl Sandy bij de T-Birds zit. De musicalverfilming van een lang lopend Broadwaystuk over jeugdliefde op een jaren 50-school was bijzonder succesvol: het album met de soundtrack eindigde in 1978 op de tweede plaats van best verkopende albums in de Verenigde Staten - nummer 1 was de soundtrack van Saturday Night Fever, ook met Travolta. RTL 4, 20.00-22.15u.

The Heartbreak Kid. (Bobby & Peter Farrelly, 2007, VS). Komedie waarin eeuwige vrijgezel Ben Stiller van alle kanten onder druk gezet om nou eindelijk eens te trouwen. Een beetje tegen beter weten in trouwt hij Malin Akkerman, maar tijdens hun huwelijksreis naar Mexico blijkt dat ze verschillen als dag en nacht. Remake van een gelijknamige film van Elaine May uit 1972. De nieuwe versie draagt in alles het stempel van de makers, o.a. bekend van There’s Something About Mary: lieve en platte humor. Net 5, 20.30-22.50u.

Star Trek: Nemesis. (Stuart Baird, 2002, VS). Sf-avonturenfilm. Kapitein Picard wordt met de USS Enterprise naar de planeten Romulus en Remus gestuurd, op een diplomatieke missie die al snel uitmondt in een valstrik. Tiende Star Trekfilm - en de vierde met de Next Generation-bemanning - vertoont sleetse kenmerkjes en deed het slecht in de bioscoop: pas in 2009 volgde deel 11, met een reboot van het Star Trekuniversum door J.J. Abrams, medebedenker van de televisieserie Lost. SBS 6, 00.00-02.00u.

Informatief

Forest elephants. BBC-Documentaire uit de reeks Natural World. De naam Afrikaanse olifant roept bij de meesten het beeld op van een uitgestrekte savanne. Maar de bosolifant, een aparte soort, leeft in het regenwoud. In deze documentaire een beeld van het grotendeels verborgen leven van de bosolifant. Ook zoeken wetenschappers een antwoord op de vraag welke maatregelen er nodig zijn om deze soort van de ondergang te redden. Één, 16.25-17.15u.

Nina Hagen - Godmother of Punk. Portret van het Duitse rock- en punkfenomeen Nina Hagen, die eind jaren 7- furore maakte met het album Nina Hagen Band (1978). Haar latere albums hadden wisselend tot weinig succes. Naast verschillende echtgenoten in de loop der jaren, had ze ook enige tijd een relatie met Herman Brood. In 2005 raakte Hagen betrokken bij kerkelijk vrijwilligerswerk voor militairen die dienst weigerden in de oorlog in Irak. Recent liet ze zich nog dopen. Arte, 23.45-00.50u.

Zomergasten. Presentator Jan Leyers heeft cabaretier en publicist Micha Wertheim te gast. Wertheim sloot zich in 1998 aan bij het stand-up gezelschap Comedytrain. Zes jaar later won hij op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als publieksprijs. Zijn filmkeuze is het Brits-Amerikaanse drama Wristcutters: A love Story (2006), 23.25-00.46u. Ned.2, 20.20-23.25u.

Amusement

Boardwalk Empire. Afl. 8 van 12-delige Amerikaanse dramaserie van HBO, gebaseerd op het leven van politicus Enoch L. Johnson, tijdens de Drooglegging in de jaren 20 en 30 in de VS. ‘Nucky’ Thompson (Steve Buscemi) reist naar Chicago om daar een bijeenkomst van de Republikeinen bij te wonen. Ondertussen wordt zijn broer neergeschoten. Afl.: Hold me in Paradise. Ned.3, 00.20-01.10u.