Tennisser Haase weer in finale van Kitzbühel

Tennisser Robin Haase heeft vrijdag voor het tweede jaar op rij de finale bereikt van het graveltoernooi van het Oostenrijkse Kitzbühel. De Nederlander won in de halve eindstrijd in twee sets van de Slowaak Martin Klizan, de nummer 62 van de wereld. Haase, 42ste op de wereldranglijst, versloeg Klizan in twee sets: 6-3 en 6-3. Na het laatste punt schreeuwde Haase het secondenlang uit van blijdschap.

De Hagenaar won vorig jaar in het Oostenrijkse Alpenstadje zijn eerste en tot nu toe enige ATP-toernooi. Zaterdag moet hij zijn titel verdedigen tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber, de nummer 23 van de wereld en als eerste geplaatst in Kitzbühel. Ze speelden niet eerder tegen elkaar.

Haase kent tot dusver een zeer matig seizoen. Hij werd vaak vroegtijdig uitgeschakeld in toernooien: van de negentien toernooien verloor hij elf keer in de eerste ronde. Half juni werd hij in de eerste ronde van het grastoernooi in Rosmalen uitgeschakeld door de nummer 640 van de wereld.

Haase komt komende week ook in actie op de Olympische Spelen, hij speelt op het gras van Wimbledon in de eerste ronde tegen de Fransman Richard Gasquet.