Sweetie, darling

None

Absolutely Fabulous OlympicsNed. 3, 23.30 - 00.05 uur

Aardig neveneffect van de Olympische Spelen: de nostalgie viert hoogtij. De Spice Girls komen voor de gelegenheid weer bij elkaar, en de geestigste vrouwen van Groot-Brittanië, Jennifer Saunders en Joanna Lumley, kropen nog één keer in de huid van het neurotische en alcoholische duo Edina Monsoon en Patsy Stone.

Yes! Absolutely Fabulous is terug! De Britse sitcom vierde dit jaar zijn twintigjarig jubileum, maar er werden in totaal maar vijf seizoenen opgenomen. Genoeg voor een vaste schare veelal vrouwelijke fans, die zich gek lachten om de snuivende en zuipende ‘Pats’, en de shopverslaafde, met haar gewicht worstelende ‘Eddie’. Maar zoals het gaat met zoveel comebacks, het valt tegen. Absolutely Fabulous Olympics moet het eigenlijk vooral hebben van de voorpret. Het is een vermakelijk weerzien met de inmiddels oudere Pats en Eddie, maar het is vooral een opeenstapeling van flauwe onderbroekenlol. Soms zelfs letterlijk: als Pats in een van de eerste scenes haar ‘Tena-ladies’ zoekt tegen incontinentie („I’m not completely secure when I sneeze”).

Het plot is dun en inspiratieloos: Eddie krijgt geen voet aan de grond bij haar favoriete ontwerper Stella McCartney, maar dankzij de Olympische Spelen (McCartney ontwierp de kleding voor de sporters) komt ze toch oog in oog te staan met haar idool.

De ‘sweetie, darlings’ zijn niet van de lucht en af en toe is het als vanouds echt grappig. Zoals de paniek als Eddie de contouren van een onderbroek meent te ontwaren onder Patsy’s jurk („I can see a panty line” - „I’m not wearing any pants. It’s folds of old skin!”).

Maar wie echt wil lachen, kijkt liever naar de oude afleveringen. Sorry, darling.

Patricia Veldhuis

    • Patricia Veldhuis