Nieuwsoverzicht

Mensenhandel

Pooier moet prostituee miljoen euro betalen

Rotterdam. Een man die een vrouw zeven jaar lang dwong zich te prostitueren door haar te mishandelen, moet het slachtoffer bijna een miljoen euro betalen. De rechtbank in Leeuwarden acht de man schuldig aan mensenhandel. Hij kreeg een celstraf van zes jaar. Volgens de advocaat van de vrouw is de vergoeding zeer hoog. (Novum)

Economie

Merkel en Hollande: wij beschermen de euro

Rotterdam. De Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Hollande hebben vrijdag in een gezamenlijke verklaring laten weten dat zij „al het mogelijke” zullen doen om de euro te beschermen. Een dag eerder had ook ECB-president Mario Draghi al gezegd alles te doen om de euro te redden.

Economie: pagina 8

Poging doodslag

Tweede verdachte na Badr Hari opgepakt

Rotterdam. In de zaak tegen kickbokser Badr Hari is een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige Eindhovenaar die maandag werd opgepakt op Eindhoven Airport. Het Openbaar Ministerie liet donderdag al weten Badr Hari twee weken langer vast te willen houden en de rechter stemde daar vrijdag mee in. Beiden worden verdacht van poging tot doodslag. Ze zouden de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation ernstig hebben mishandeld. Justitie sluit meer aanhoudingen niet uit. (Novum)

Cultuur

Nyenrode: eredoctoraat voor Joop van den Ende

Rotterdam. Joop van den Ende krijgt een eredoctoraat van Nyenrode Business Universiteit. De cultureel ondernemer ontvangt de eretitel bij de opening van het nieuwe academische jaar op 10 september, zo maakte Nyenrode vrijdag bekend. Van den Ende kreeg in 2011 een maatschappelijk eredoctoraat van Erasmus Universiteit Rotterdam wegens zijn pioniersrol in de culturele sector. (NRC)

Voetbal

Vlaar naar Aston Villa, Castaignos naar Twente

Rotterdam. Verdediger Ron Vlaar (27) vertrekt alsnog van Feyenoord naar Aston Villa. De transfer leek eerder niet door te gaan. Aston Villa zou 4 miljoen euro betalen. FC Twente staat op het punt aanvaller Luc Castaignos over te nemen van het Italiaanse Inter voor naar verluidt 6 miljoen euro. De club is akkoord met de oud-Feyenoorder en vrijwel rond met Inter. (NRC)