Kijken: de ‘Golden Girls’ van het Nederlandse estafetteteam

De Golden Girls. Zo werden de vier Nederlandse estafettezwemsters genoemd nadat ze op de vorige spelen in Peking goud wonnen. Documentairemaker Martin Vriesema volgde het zwemteam het afgelopen jaar.

Veldhuis, Heemskerk, Kromowidjojo en Dekker drie jaar geleden na het behalen van de wereldtitel in Rome. Foto Reuters / Alessandro Bianchi

De Golden Girls. Zo werden de vier estafettezwemsters Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Marleen Veldhuis en Femke Heemskerk genoemd nadat ze op de vorige spelen in Peking goud wonnen. Gaat ze dat vanavond - om tien over half tien - weer lukken?

In een serie documentaires van de NOS over de Olympische Spelers kwamen de Golden Girls afgelopen week aan bod. Sinds het goud in Peking won de formatie van Jacco Verhaeren alle Europese- en wereldtitels. Documentairemaker Martin Vriesema volgde het zwemteam het afgelopen jaar. De centrale vraag: hoe zit het met de eenheid binnen de ploeg, waarvan de dames ook vaak elkaars concurrenten zijn bij de individuele nummers?

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Lex Boon