Extra patrouille bij woonwagenkamp Waalre na dreigbrief

Fragment van de dreigbrief voor kampbewoners Waalre. Bron Omroep Brabant

De politie gaat extra surveilleren bij het woonwagenkamp in Waalre. Na een brand in Waalre die het gemeentehuis verwoestte wezen veel inwoners naar de bewoners van het kamp en deze week kwam ook een dreigbrief bij ze binnen. De politie zag in de bedreiging aanleiding een extra oogje in het zeil te houden.

De politie heeft een aantal voorzorgsmaatregelen besproken met de bewoners van het kamp aan de Broekweg, meldt persbureau Novum vanmiddag. Gisteravond hebben agenten een brief met informatie daarover bezorgd bij het kamp.

Burgemeester Henri de Wijkerslooth verzet zich sinds de brand al tegen de verdachtmakingen tegen het woonwagenkamp. Hij wil het politieonderzoek van de brandstichting afwachten.

Het onderzoek naar de brand vorige week is nog in volle gang. Twee auto’s reden bij ingangen van het monumentale gebouw naar binnen, waarna brand uitbrak.

    • Pim van den Dool