Crisis? Dat woord kent Unilever niet

None

Concurrenten in de voedings- en levensmiddelenbranche zullen jaloers zijn. Waar Procter & Gamble en Danone zich door de crisis heenworstelen en er niet aan ontkwamen winstwaarschuwingen af te geven, presenteerde Unilever afgelopen week verrassend goede halfjaarcijfers. De omzet van het Brits-Nederlandse concern is in de eerste zes maanden van dit jaar met maar liefst 11,5 procent gestegen. De ijsverkopen vielen weliswaar tegen door het slechte weer, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de verkoop van persoonlijke verzorgingsproducten. En dan met name buiten Europa, in opkomende markten als India en Indonesië. Zoals topman Paul Polman met een knipoog over de aanhoudende eurocrisis in Europa zei: „Dat wordt steeds iets minder mijn probleem.”