Brit vrij na dreigtweet

Een Brits gerechtshof heeft vrijdag een man vrijgesproken die was veroordeeld vanwege een tweet. Paul Chambers (28) had in 2010 een bericht geplaatst op Twitter waarin hij zei een vliegveld te zullen opblazen als zijn vlucht zou worden afgelast.

Chambers werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 385 pond vanwege het bericht dat volgens hem was bedoeld als een grap. Duizenden volgers retweeten zijn tekst en hingen er de tag ‘I am Spartacus’ aan, refererend aan de film waarin de volgelingen van de titelheld uit solidariteit allemaal zijn identiteit aannemen.

De advocaat van Chambers bepleitte voor het gerechtshof dat wanneer zijn bericht als kwaadaardig werd beschouwd, William Shakespeare ook veroordeeld had kunnen worden voor de uitspraak ‘Laten we alle advocaten vermoorden’ in zijn stuk ‘Henry IV’. Chambers zei na de uitspraak opgelucht te zijn. „Het is belachelijk dat het „überhaupt zo ver gekomen is”. Verschillende Britse beroemdheden hadden eerder al hun steun aan Chambers uitgesproken. (AP)