Badr Hari weer in verband gebracht met mishandeling

Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

Badr Hari is mogelijk betrokken geweest bij een derde mishandeling in Amsterdam. De 27-jarige vechtsporter die sinds woensdag vast zit zou in december een kopstoot hebben uitgedeeld aan de broer van een ex. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in café Cooldown bij het Leidseplein, schrijft Het Parool op basis van ingewijden.

Het slachtoffer liep “serieuze verwondingen” op aan zijn gezicht, maar zou hebben afgezien van aangifte uit angst voor Badr Hari en zijn entourage. Vrienden van de voormalig K1-wereldkampioen zouden het slachtoffer hebben bedreigd. De politie hoopt dat hij toch nog aangifte doet.

Justitie en de advocaat van Badr Hari kunnen niet reageren op de kwestie, meldt persbureau Novum. Badr Hari wordt vastgehouden in beperkingen, wat inhoudt dat geen inhoudelijke mededelingen over de zaak worden gedaan.

Onlangs deed eigenaar Jeroen van den Berg van Club Air in Amsterdam alsnog aangifte na een jaar eerder naar eigen zeggen door Badr Hari te zijn mishandeld. Hij zou van gedachten zijn veranderd over aangifte, nadat eerder deze maand het slachtoffer van een mishandeling tijdens dancefeest Sensation Badr Hari aanwees als dader.

Miljonair Koen Everink raakte bij de vechtpartij in een skybox van de Amsterdam Arena ernstig gewond aan zijn benen en zijn gezicht. Voor die zaak is naast Badr Hari een tweede verdachte aangehouden, een 34-jarige Eindhovenaar.

    • Pim van den Dool