‘Apple wil honderden miljoenen investeren in Twitter’

Foto Reuters / Danny Moloshok

Apple overweegt een strategische investering te doen in Twitter. Dat meldt The New York Times vanochtend op gezag van bronnen rond het bedrijf. Volgens de krant zou Apple overwegen om honderden miljoenen te investeren in Twitter.

Met de investering in Twitter zou Apple willen proberen meer uit de markt voor sociale media te halen, een markt waar de maker van telefoons en tablets tot nu toe nog niet erg sterk vertegenwoordigd is. Volgens The New York Times heeft Apple de afgelopen maanden verschillende keren met Twitter gesproken over het doen van een grote investering. Door de investering zou de geschatte waarde van Twitter volgens de krant kunnen stijgen van 8,6 naar 10 miljard dollar.

‘Gezamenlijk front Apple en Twitter tegen Facebook en Google’

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat de investering van Apple er daadwerkelijk komt, maar de gesprekken erover zijn een teken dat Apple samen met Twitter een front wil proberen te vormen tegen concurrenten als Facebook en Google, zo schrijft The New York Times. De stap zou ook een logisch vervolg zijn op de samenwerking die al bestaat tussen Apple en Twitter. Zo heeft Apple recentelijk de mogelijkheden voor het gebruik van Twitter op zijn iPhone’s en iPad’s uitgebreid.

Hoewel de strategische investering van honderden miljoenen financieel gezien niet heel bijzonder zou zijn (Apple heeft 117 miljard aan liquide middelen), zou het besluit in Twitter te investeren de eerste belangrijke strategische stap zijn van de nieuwe CEO van Apple, Tim Cook. Ook zou het voor Apple een ongebruikelijke stap zijn, omdat het bedrijf in het verleden meestal bedrijfjes opkocht en ze onderdeel maakte van het eigen bedrijf.

Woordvoerders van Apple en Twitter wilden tegenover The New York Times overigens niet op de geruchten over de investering reageren.

    • Pim van den Dool