‘Achthonderdduizend bezoekers Zomercarnaval Rotterdam’

Het Zomercarnaval in Roterdam trok naar schatting zo'n vijftigduizend bezoekers meer dan vorig jaar. Foto NRC / Bas Czerwinski Het Zomercarnaval in Roterdam trok naar schatting zo'n vijftigduizend bezoekers meer dan vorig jaar. Foto NRC / Bas Czerwinski

Het Zomercarnaval in Rotterdam heeft dit jaar naar schatting van de organisatie ongeveer achthonderdduizend bezoekers getrokken. Dat zijn er zo’n vijftigduizend meer dan vorig jaar, toen het tweedaagse evenement werd geplaagd door regen en lage temperaturen. Zowel de organisatie als de politie noemt de sfeer erg goed, meldt persbureau Novum.

De parade van de 28e editie van het zomerevenement trok zaterdagmiddag als een sliert van tweeënhalve kilometer door de Rotterdamse binnenstad. Aan de kleurrijke parade in Caribische sferen, die tot in het begin van de avond duurde, deden 38 groepen mee.

De politie pakte tot 19.00 uur vijftien mensen op, vooral vanwege het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. Ambulances moesten tot datzelfde tijdstip acht keer uitrukken. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis, van wie een met een alcoholvergiftiging.

Het evenement wordt zaterdagavond afgesloten met een muziekprogramma in de Rotterdamse binnenstad. Daar treedt onder anderen de 72-jarige Calypso Rose op, afkomstig van het eiland Tobago.