Wie te volgen op Twitter

Gerard Dielessen (@gerarddielessen) is algemeen directeur bij NOC*NSF. Voorheen werkte hij onder meer bij het NOS Journaal en Studio Sport. Hij post regelmatig nieuwe, erg correcte updates: „Onder de indruk van de Facetime rondleiding in het High Performance Center van @jochemschellens #GoTeamNL”

Oud-hockeyer Maurits Hendriks (@FortAltCit) is Chef de Mission van het Nederlandse olympisch team. Hij twittert over de Spelen en de voorbereiding daarop, zonder geforceerd beleefd te blijven („Na langdradige CdM meeting, ontvangst Ned pers in topsportcentrum”).

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband (twitter.com/TheDutchDolphin) plaatste pas 24 juli zijn eerste tweet. Op het moment van schrijven heeft hij al 32 geplaatste tweets en 5.590 volgers. De oud-zwemmer doet verslag van de gebeurtenissen in Londen. „Vandaag opening #London2012. Alle atleten staan klaar voor hun sprong in het diepe.”

Officiële hashtag: #GoTeamNL