Weer

Na een week met veelal zomerse en lokaal tropische temperaturen is de koelere lucht weer in aantocht. De hitte wordt verdreven door onweersbuien. Een klein lagedrukgebied boven Frankrijk zorgt voor de nodige onstabiliteit en is dus de veroorzaker van de soms pittige onweersbuien. Er achter volgt vanuit het westen een zogenoemd koufront, veroorzaakt door een lagedrukgebied ten noorden van Schotland: de noordwestenwind voert koelere lucht aan.

Maar allereerst is het deze nacht nog behoorlijk broeierig met 16 tot 18 graden en regen- en onweersbuien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Lokaal kan er in korte tijd veel regen vallen, wellicht met wateroverlast.

Morgen wint koelere lucht vrij snel terrein. De dag start met veel bewolking en in de oostelijke helft van het land nog wat buien, lokaal met onweer. In de middag is het meest droog. Vooral aan zee laat de zon zich geregeld zien. Op de Wadden wordt het een graad of 18, langs de Limburgse oostgrens nog 22 graden, bij een zwakke tot matige, aan zee soms vrij krachtige noordwestenwind.

De rest van de dagen is het licht wisselvallig met op maandag de laagste maxima, 17 tot 19 graden.