Uitstekend kwartaal Samsung dankzij Galaxy-telefoons

Reclame voor de Samsung S3 in een winkelcentrum in Seoul.
Reclame voor de Samsung S3 in een winkelcentrum in Seoul. Foto Reuters / Kim Hong-Ji

Samsung, het technologiebedrijf met de grootste omzet te wereld, heeft een goed kwartaal achter de rug. Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal een winst van 3,6 miljard euro op een omzet van 34 miljard. Dat is 48 procent meer winst in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

De winst is vooral te danken aan de verkoop van de Galaxy-smartphones. Volgens analisten verkocht Samsung in het tweede kwartaal zo’n 50 miljoen smartphones, waaronder 6,5 miljoen modellen van de Galaxy S3, het nieuwste model in de serie.

Analisten verwachten volgens persbureau AP dat het derde kwartaal ook goed zal zijn. De verkoop van deze nieuwe Samsung-telefoon zal een piek bereiken en naar verwachting presenteert concurrent Apple pas dit najaar een nieuw model van de iPhone.

    • Lex Boon