Opinie

    • Ik

Stemmen

Als pianostemmer kom ik niet alleen bij de mensen thuis, maar stem ik ook regelmatig piano’s in scholen, kerken, horeca, bejaardentehuizen, enzovoort. Tijdens mijn werkzaamheden is er altijd wel een passant met een bijdehante opmerking: soms flauw, meestal ad rem en altijd aardig bedoeld. Ik dacht dat ik in de loop der jaren alle varianten

None

Als pianostemmer kom ik niet alleen bij de mensen thuis, maar stem ik ook regelmatig piano’s in scholen, kerken, horeca, bejaardentehuizen, enzovoort.

Tijdens mijn werkzaamheden is er altijd wel een passant met een bijdehante opmerking: soms flauw, meestal ad rem en altijd aardig bedoeld. Ik dacht dat ik in de loop der jaren alle varianten wel had gehoord.

Maar toen ik zat te stemmen in een psychiatrische kliniek voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen, hoorde ik een meisje tegen een medepatiënt droogjes zeggen:

„Hoor jij ook stemmen?”

Rob van der Meer

    • Ik