Meteorologen waarschuwen voor regen, onweer en wateroverlast

De voorspelde regen kan begin dit weekend de nodige overlast veroorzaken. Foto Hollandse Hoogte / Maurice Boyer

Het zomerse weer dat de afgelopen dagen ons land trof kan vanavond flink worden verstoord door grote hoeveelheden neerslag.

Volgens het KNMI bestaat aan het einde van de middag een reële kans dat ons land wordt getroffen door zware neerslag en onweer. Met name in het oosten van het land, in de provincies Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel, kan in korte tijd veel neerslag vallen - meer dan 30 mililiter per uur. Het instituut heeft daarom in die gebieden code geel uitgegeven.

Het KNMI meldt dat het weer, dat eerst gekenmerkt wordt door temperaturen die vanmiddag kunnen oplopen tot boven de 30 graden, rond 17:00 kan omslaan. Verwacht wordt dat de grote hoeveelheden neerslag voor wateroverlast kunnen zorgen.

    • Dirk Wijnand de Jong